‘BMW wil extreem recyclebare auto’s per 2025′

'BMW wil extreem recyclebare auto's per 2025'

BMW wil in 2025 alleen nog maar auto’s maken van herbruikbare onderdelen. De Duitse autofabrikant staat op het punt om die plannen wereldkundig te maken.

Auto’s zijn al een stuk meer recyclebaar dan vroeger, maar het kan altijd beter, vindt BMW schijnbaar. Dat merk wil naar verluidt halverwege dit decennium in al haar auto’s zodanig veel herbruikbare materialen gebruiken, dat de auto’s bijna geheel te recyclen zijn. Topman Oliver Zipse van BMW geeft volgens Bild am Sonntag woensdag een persconferentie om de stap toe te lichten. Een woordvoerder van BMW weigerde commentaar op het bericht.
Het meer herbruikbaar maken van materialen zit ‘m vooral in het niet ‘vervuilen’ van het ene materiaal met iets anders. Puurdere materialen gebruiken, dus. “We ontwerpen de auto’s vanaf het begin op zo’n manier dat zoveel mogelijk grondstoffen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *