Extreem bijzonder

Extreem bijzonder

De Lamborghini Espada was niet alleen bloedmooi en razendsnel was, maar ook comfortabel. Bovendien bood hij plaats aan vier personen plus bagage. We maken een proefrit met de derde incarnatie van de Espada, een witte met een automaat.

De lijst van excentrieke, bijna krankzinnige creaties van Lamborghini is tamelijk indrukwekkend, met de Miura en Countach als hoogtepunten en de Jarama als een type om snel te vergeten. De Espada past perfect in deze parade van exoten. Een vierzits GT met een twaalfcilindermotor. Niet zo’n oogstrelende schoonheid als de eerste auto die Lamborghini bouwde en lang niet zo sensationeel als de bloedstollende Miura, maar wel een heel bijzondere. De Espada – Spaans voor zwaard – is breed, laag en lang en oogt daardoor log. Het ontwerp is van Gandini, een meesterlijke ontwerper die nogal graag de niet-platgetreden paden bewandelde. Spraakmakende auto’s van deze Italiaanse meester zijn de Citroën …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *