Subaru Outback vs. Volvo V60 Cross Country – Dubbeltest

Subaru Outback vs. Volvo V60 Cross Country - Dubbeltest

Tot een paar jaar geleden was het ophogen en stoer aankleden van bestaande modellen een ware hype. De trend is door de opkomst van de ‘echte’ SUV overgewaaid, maar uitvinders Subaru en Volvo blijven volhouden. Is er ook in 2021 nog een reden om voor een Outback of Cross Country te kiezen?

X-road, Conquest, Freetrack, Scout en natuurlijk Cross: het is een greep uit een eindeloze rij stoere namen die grofweg tussen 2000 en 2015 op allerlei auto’s werden geplakt. Van een Hyundai Getz tot een Renault Scénic en van een Fiat Stilo tot een een Seat Altea, in vrijwel elk segment was wel zo’n extra stoer model te vinden. Naarmate de tijd vorderde, werd de toegevoegde waarde van dergelijke modellen wel minder, totdat het in veruit de meeste gevallen bij uiterlijk vertoon bleef. Ook Volvo heeft zich weleens tot een Cross Country met voorwielaandrijving (XC70) laten verleiden, maar dat is inmiddels rechtgezet. Het huidige Cross Country-aanbod heeft net als voorheen flink wat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *