Jaguar E-Type 60 Collection: historisch setje

Jaguar E-Type 60 Collection: historisch setje

De legendarische Jaguar E-Type viert deze maand z’n zestigste verjaardag. Om die mooie gebeurtenis kracht bij te zetten komt Jaguar Classic met een serie E-Types die een directe verwijzing zijn naar de auto’s die in maart 1961 in Genève debuteerden.

Jaguar Classic maakt in totaal zes sets van één coupé en één roadster. Inderdaad: deze eerder aangekondigde auto’s worden uitsluitend als complete set verkocht. Het betreft geen compleet nieuw gebouwde auto’s, maar tot in het kleinste detail gerestaureerde exemplaren.
De auto’s zijn geïnspireerd op de coupé en roadster die in maart 1961 in Genève werden gepresenteerd. De Britten zouden niet Brits zijn als daar niet een schitterend verhaal bij hoort. Op 15 maart 1961 werd de E-Type voorgesteld aan het publiek tijdens de welbekende autoshow van Genève. Daar had Jaguar een exemplaar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *