Aantal slimme stoplichten wordt ruim verdubbeld

Aantal slimme stoplichten wordt ruim verdubbeld

De komende jaren wordt het aantal ‘slimme stoplichten’ ruim verdubbeld. Momenteel staan er 800 in Nederland, daar komen nu 1.000 bij.

Wat deze intelligente verkeerslichten onderscheidt van reguliere verkeerslichten, is dat ze kunnen communiceren met de ambulances. De apparatuur in de ambulance geeft informatie over de locatie, bestemming en de rijrichting van de ziekenwagen. Op basis daarvan kunnen de verkeerslichten er bij een naderende ambulance voor zorgen dat deze veilig door kan rijden. Of andere hulpdiensten hier op termijn ook van gaan profiteren, is nog niet duidelijk. Het systeem wordt momenteel overigens ook gebruikt in bijvoorbeeld de app Flitsmeister, die andere weggebruikers een waarschuwing geeft bij een naderende ambulance.
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hoopt dat op deze manier ongelukken …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy