‘Steun voor 30 km/h in bebouwde kom, met wegaanpassingen’

'Steun voor 30 km/h in bebouwde kom, met wegaanpassingen'

Pakweg de helft van de Nederlandse gemeenten ziet het wel zitten om 30 km/h de maximumsnelheid in de gehele bebouwde kom te maken.

Een snelheidsaanpassing omlaag kan op behoorlijk wat steun rekenen, maar het is niet zomaar in te stellen. Anders levert een snelheidsverlaging weinig op voor de verkeersveiligheid. Dat stelt ingenieursadviesbureau Sweco na een onderzoek in samenwerking met vakblad Binnenlands Bestuur. Het onderzoek kwam er na de oproep van de Tweede Kamer vorig najaar om de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom waar mogelijk terug te brengen naar 30 km/h. Dat wordt veiliger geacht voor voetganger en fietser.
De online-enquête die de steun van bijna de helft van de gemeenten naar voren brengt, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy