Nederland roept EU op tot ‘einddatum’ brandstofmotor

Nederland roept EU op tot 'einddatum' brandstofmotor

Nederland pleit namens een groep van negen EU-lidstaten voor een deadline voor het uitfaseren van verbrandingsmotoren voor auto’s.

De harde deadlines voor het stoppen met brandstofauto’s vliegen ons de laatste tijd om de oren. Grote afwezige in dat hele verhaal is de Europese Unie. Weliswaar worden de CO2-emissie-eisen alsmaar strikter, maar er is nog geen harde datum waarop er geen nieuwe brandstofauto meer verkocht mag worden. Het VK heeft dat bijvoorbeeld al wel. Dat moet veranderen, zeggen Nederland en Denemarken namens negen EU-lidstaten tegen de Europese Commissie. België, Luxemburg, Oostenrijk, Griekenland, Ierland, Litouwen en Malta steunen deze oproep.
Volgens de landen is het tijd dat de EU duidelijkere stippen op de horizon zet, meldt Automotive News. De Deense klimaatminister Dan Jørgensen vindt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy