Subaru XT 1.8 Turbo AWD (1986) – In het Wild

Subaru XT 1.8 Turbo AWD (1986) - In het Wild

Dankzij AutoWeek-lezer Arjen Wijnbergen hebben we vandaag een wel heel bijzondere Subaru op de digitale planken van In het Wild staan. Ditmaal staat een Subaru in de schijnwerpers die net zo hoekig als vergeten is: de XT. Arjen, bedankt!

Coupés van Subaru zijn een relatieve zeldzaamheid. In een recent verleden leverde het merk in ons land de BRZ, maar de vernieuwde Subaru BRZ komt voor zover bekend niet naar Nederland. Kijken we verder in het verleden, dan komen we coupéversies van de L-serie tegen, maar ook de uiterst bijzondere SVX. Die SVX had een minstens zo karakteristiek vormgegeven voorganger: de XT.
De Subaru XT gaf in 1991 het stokje over aan de SVX
De Subaru XT is een coupé die een deel van zijn technische basis deelde met de reeds genoemde …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy