Mazda 121 GLX rijtest – Uit de Oude Doos

Mazda 121 GLX rijtest - Uit de Oude Doos

Precies 30 jaar geleden reden we de Mazda 121, ‘het Bolhoedje’, voor het eerst en de eerste indruk was zeker niet verkeerd.

Hoewel de praktijk heeft bewezen dat creatieve uitspattingen van autofabrikanten zich niet per se uitbetalen in goede verkoopcijfers, kunnen we een beetje extravagantie eigenlijk altijd wel waarderen. Mazda gooide begin jaren 90 ‘z’n haar los’ door de uiterst onopvallende eerste 121 een hele karakteristieke opvolger te geven. In Nederland kreeg de auto al snel de bijnaam ‘Bolhoed’, door sommigen gekscherend bedoeld, maar toch vooral liefkozend. Het was een gek maar leuk ding om te zien; een uiterst kort sedannetje met een in verhouding wat te hoog dak.
Met gepaste nieuwsgierigheid stapten we exact 30 jaar geleden achter het stuurtje van de 121. Een simpel stuurwiel, maar daarachter liet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *