Brandstofverkoop naar diepste dal sinds 1989

Brandstofverkoop naar diepste dal sinds 1989

De brandstofverkoop bereikte vorig jaar zijn laagste niveau sinds 1989. Dat meldt Bovag op basis van een analyse van CBS-cijfers.

Het mag geen verrassing heten dat er in 2020 als gevolg van de pandemie minder kilometers zijn verreden en er dus ook minder is getankt dan in voorgaande jaren. De daling blijkt echter heel fors. Vorig jaar tankten we in Nederland in totaal iets meer dan 12 miljard liter diesel, benzine en lpg. Dat is 13 procent lager dan de 13,8 miljard liter die in 2019 in onze brandstoftanks werd gepompt. Normaliter werd er elke maand ruim een miljard liter getankt, maar dat bleek vorig jaar in slechts vijf maanden het geval. In geen enkele maand was de afzet zo laag als in april, toen werd er met 818 miljoen liter ongeveer een derde minder getankt dan in diezelfde maand in 2019.
De verkoop van LPG was …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *