Exclusieve AC Cobra met V8 viert 120 jaar AC Cars

Exclusieve AC Cobra met V8 viert 120 jaar AC Cars

AC Cars is dit jaar 120 jaar oud en daar staan de Britten graag bij stil. De onlangs onthulde AC Cobra 378 Superblower met V8 komt ook in een extra exclusieve oplage van 12 stuks. Eén voor ieder decennium.

AC Cars is in z’n bestaan weliswaar niet altijd actief geweest, maar het is dit jaar in ieder geval wel 120 jaar geleden dat het merk ontstond. De befaamde, uit de jaren 60 stammende Cobra werd tien jaar geleden nieuw leven ingeblazen. Sindsdien zijn er in beperkte aantallen Cobra’s gebouwd. Op dit moment biedt AC (wederom in beperkte oplage) de Cobra met een 354 pk sterke 2.3 Ford EcoBoost-viercilinder aan en er is zelfs een 313 pk sterke elektrisch aangedreven Cobra. Sinds januari is er ook weer een Cobra met V8 aan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *