Trabant maakte opmerkelijke opmars in 2020

Trabant maakte opmerkelijke opmars in 2020

De Trabant heeft afgelopen jaar een opmerkelijke opmars gemaakt qua geregistreerde aantallen in Duitsland. Dat blijkt uit een analyse van het Duitse CAR. 

Het Duitse automotive-onderzoeksinstituut CAR is in de cijfers van de Kraftfahrt Bundesamt gedoken en heeft een opmerkelijke trend gevonden. Afgelopen jaar nam het aantal geregistreerde Trabants in Duitsland fors toe. Er kwamen er in de afgelopen tien jaar pakweg 3.000 exemplaren bij op de Duitse wegen, waarvan zo’n 1.000 in 2020. Dat bericht Die Welt. De Trabant is dus met een heuse opmars bezig.
In totaal zijn er volgens CAR nu 38.173 Trabants geregistreerd in Duitsland. Uiteraard nog maar een fractie van het aantal dat ooit in de DDR rondreed, maar toch nog behoorlijk wat. Het is misschien niet heel relevant, maar de instantie vergelijkt het aantal ‘Trabi’s’ met dat van een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *