DS 9 – Back to Basics

DS 9 - Back to Basics

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat voor het laatst een model van DS de revue passeerde in deze rubriek. Tijd om daar verandering in te brengen met bepaald niet het minste model van het Franse luxemerk: de DS 9. Hoe is het gesteld met de standaarduitrusting van de grootste sedan van Stellantis in Europa? We pakken de configurator er eens bij.

DS 9 E-Tense 225 Performance Line+
€ 57.890
Met zijn silhouet vertoont de DS 9 duidelijke gelijkenissen met de Peugeot 508 Berline, waarmee hij zijn EMP2-platform deelt. Toch verschilt de DS 9 op een aantal punten fundamenteel van zijn Franse familielid. Om te beginnen meet hij 4,93 meter in de lengte, 18 centimeter meer dan de Peugeot. Zijn wielbasis is met 2,90 meter 10 centimeter langer. Ook is de DS 9 in tegenstelling tot de 508 een sedan, wat betekent dat de kofferklep en de achterruit van elkaar gescheiden. Bij de 508 scharniert de achterruit mee omhoog. Daarnaast heeft de DS 9 onder meer een unieke grille, zijn de lichtunits en bumpers anders vormgegeven en zitten er boven de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy