Seat wil accufabriek in Spanje openen

Seat wil accufabriek in Spanje openen

Seat wil een accufabriek gaan openen in Spanje. Daarvoor gaan de Volkswagen Groep en Seat samenwerken met de Spaanse overheid. Hoe groot de fabriek proecies gaat worden en waar hij komt te staan, is nog niet bekend.

De Volkswagen Group en Seat zijn overigens niet van plan om dit project in enkel op te pakken samen met de Spaanse overheid. Onder meer energiebedrijf Iberdrola wordt bij het initiatief voor de accufabriek betrokken. Uiteindelijk is het de bedoeling om de ‘industriële infrastructuur’ geschikt te maken voor elektromobiliteit, waarmee Spanje in economisch opzicht uit het slop getrokken moet worden. Het plan is om in de Seat-fabriek in Martorell ‘kleine EV’s’ te gaan bouwen en om de accuproductie voor die auto eveneens op lokaal niveau te regelen. Of het hier gaat om de reeds aangekondigde Cupra Born of een nieuwe EV van Seat, wordt niet helemaal duidelijk.
Seat zelf investeert tot 2025 € 5 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy