‘Elektrische auto verbruikt veel minder grondstoffen dan brandstofauto’

'Elektrische auto verbruikt veel minder grondstoffen dan brandstofauto'

Elektrische auto’s hebben veel minder grondstoffen nodig dan auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Dat blijkt uit een analyse van Transport & Environment.

De grote hoeveelheid grondstoffen die nodig is voor de accu, wordt vaak aangedragen als een groot nadeel van elektrische auto’s. Inderdaad, daar zijn nogal wat grondstoffen voor nodig, maar die kunnen bijna allemaal worden hergebruikt. Uiteindelijk blijft er na recycling van een EV-accu slechts zo’n 30 kilo aan grondstoffen over die niet hergebruikt kan worden, stelt T&E. Dat lijkt veel, maar niet als je het vergelijkt met de 17.000 liter benzine die een gemiddelde auto gedurende zijn levensduur verbruikt. Volgens een nieuwe studie van de Europese denktank voor schoner vervoer, is de huidige afhankelijkheid van Europa van ruwe olie veel groter dan de behoefte aan grondstoffen voor accu’s.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *