Verkoop elektrische bestelauto’s stijgt sterk

Verkoop elektrische bestelauto's stijgt sterk

De verkoop van elektrische bestelauto’s nam in februari met 180 procent toe ten opzichte van dezelfde maand in 2019, blijkt uit cijfers van VWE Automotive. Daaruit blijkt verder dat het Chinese SAIC met kop en schouders boven de rest van de top 10 uitsteekt.

Eind 2020 nam de verkoop van elektrische bestelauto’s al een vlucht, mede dankzij het stijgende aantal online aankopen door de coronamaatregelen. Zo zijn er in november en december volgens VWE evenveel elektrische bestelauto’s verkocht als in de eerste drie kwartalen van dat jaar. November is tot op heden een recordmaand met 376 verkochte exemplaren. In februari steeg de verkoop met 180 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat de verkoop van elektrische bestelauto’s zo hard stijgt, komt tevens doordat het aanbod zienderogen toeneemt. Stellantis heeft de Peugeot e-Expert, Opel Vivaro-e en Citroën ë-Jumpy in het gamma. Toyota heeft de Proace Electric met Stellantis-aandrijflijn en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy