Tellerfraude: in deze landen is het het vaakst raak

Tellerfraude: in deze landen is het het vaakst raak

Fraude met de kilometerteller komt helaas nog steeds regelmatig voor. In Nederland drukt men het steeds verder de kop in, maar iets verderop in Europa blijkt het nog op zeer grote schaal voor te komen.

Dat blijkt uit gegevens van Carly, een populaire aanbieder van een diagnose-app voor auto’s. Met behulp van die app hebben gebruikers toegang tot verschillende gegevens van het diagnosesysteem in de auto. Ook kan worden bekeken of de aangegeven kilometerstand overeenkomt met het werkelijke aantal gereden kilometers. Het team achter Carly heeft onlangs 1 miljoen datagegevens over het hele jaar 2020 anoniem geanalyseerd om te achterhalen hoe mensen rijden in Europa. Eén van de zaken die tegen het licht werden gehouden, is de kilometerstand. Daaruit blijkt dat grootschalige fraude betrekkelijk ver bij Nederland vandaan gebeurt. Wie bijvoorbeeld denkt dat de kilometerstanden van gebruikte …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy