Nederland krijgt uitgebreid testlab voor laden EV’s

Nederland krijgt uitgebreid testlab voor laden EV's

Stichting ElaadNL werkt aan een nieuw testlab in Arnhem om bedrijven te faciliteren bij hun onderzoek naar het laden van elektrische voertuigen. In het nieuwe testlab kunnen naast personenauto’s ook trucks en bussen getest worden én kan men veel meer verschillende soorten tests uitvoeren.

ElaadNL, het kennis- en innovatiecentrum van de gezamenlijke Nederlandse netbeheerders, verwacht het nieuwe testlab vanaf 1 september in gebruik te kunnen nemen. De faciliteit komt in Arnhem te staan en biedt naast personenauto’s ook ruimte aan elektrische trucks en bussen. Het  testlab moet er uiteindelijk toe leiden dat innovaties op het gebied van elektrische voertuigen sneller hun weg naar de markt vinden. Autofabrikanten, fabrikanten van laadapparatuur en energieleveranciers kunnen hier bij elkaar komen om zo hun producten en diensten uiteindelijk beter op elkaar af te stemmen. Hierbij gaat het ook om tests van de hele keten met betrekking tot de ICT en bijvoorbeeld het

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy