Europese autoverkoop in februari opnieuw onder druk

Europese autoverkoop in februari opnieuw onder druk

De Europese autoverkoop krijgt ook in februari een dreun. Zowel in Spanje, Italië, Duitsland als Frankrijk werden de afgelopen maand fors minder auto’s geregistreerd dan in dezelfde maand vorig jaar. De ramingen voor de rest van het jaar zijn echter nog steeds positief.

Dat de verkoop nog steeds in de min zit, valt met name te wijten aan maatregelen rondom het coronavirus. Met name de sluiting van showrooms draagt daaraan bij. In Duitsland daalde het aantal registraties van nieuwe auto’s tot 194.349 exemplaren, 19 procent minder dan in februari 2020. Volgens importeursvereniging VDIK is het daarmee de slechtste februarimaand sinds 2007. Voor EV’s was het wel een goede maand in Duitsland, want de registraties daarvan gingen met 124 procent omhoog tot 18.278 exemplaren. Frankrijk en Spanje werden in februari harder geraakt met verkoopdalingen van respectievelijk 21 en 38 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2020. In Frankrijk werden 132.637 nieuwe …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy