Vinfast gaat solid-state accu’s bouwen

Vinfast gaat solid-state accu's bouwen

Vinfast richt een joint-venture op die solid-state-accu’s moet gaan produceren. Goed nieuws, zeker als je bedenkt dat Vinfast ook naar Europa wil komen!

Vinfast heeft een memorandum van overeenstemming getekend met ProLogium, een Taiwanees bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van solid-state batterijen. De op te richten joint-venture moet uiteindelijk in Vietnam solid-state accu’s (SSB’s) gaan produceren voor de elektrische modellen van Vinfast, dat ook grootse plannen heeft voor de Europese markt.
Solid-state accu’s worden gezien als de absolute top wat accutechniek betreft. Zij hebben een hogere energiedichtheid, zijn opgewassen tegen hogere temperaturen en zouden een langere levensduur hebben dan conventionele lithium-ion …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy