Nederland doet aangifte tegen Stellantis om ‘sjoemeldiesels’

Nederland doet aangifte tegen Stellantis om 'sjoemeldiesels'

De Nederlandse staat doet aangifte tegen Stellantis, het concern dat nu verantwoordelijkheid draagt over twee dieselmotoren die bij emissietests de boel om de tuin zou leiden.

Het gaat specifiek om twee motoren die van het voormalige Fiat Chrysler Automobiles afkomstig zijn en diens uitstootwaarden in twee verschillende auto’s. Allereerst de 1.6 MultiJet in de Suzuki Vitara, een motor die Suzuki van FCA inkocht en tot 2018 leverde in Nederland in de Vitara 1.6 Diesel. Daarnaast is er de van VM Motori afkomstige 3.0 CRD die FCA in de Jeep Grand Cherokee lepelde. Hoewel er dus meerdere partijen bij het verhaal betrokken zijn, wordt FCA – nu opgegaan in Stellantis – ervoor verantwoordelijk gehouden. De Nederlandse staat klaagt het concern aan, zo blijkt uit antwoorden …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *