Groot onderzoek naar transparantie laadtarieven

Groot onderzoek naar transparantie laadtarieven

Er wordt een onderzoek opgestart naar de transparantie van laadtarieven voor elektrische auto’s bij de verschillende aanbieders in Nederland. Dat meldt BNR.

Het NKL gaat op grote schaal in de praktijk testen hoeveel er in rekening wordt gebracht bij verschillende laadstations met verschillende laadpassen. Daarvoor wil het in totaal maar liefst 1.200 laadsessies met elektrische auto’s uitvoeren bij 109 laadpunten. Het kijkt daarbij ook naar verschillen in de tarieven per gebruikte laadpas. Er worden tien verschillende laadpassen gebruikt.
Een belangrijke aanleiding voor het onderzoek is een uitspraak van de Autoriteit Consument & Markt. Die stelde in oktober vorig jaar dat er vraagtekens werden gezet bij de transparantie rond de kosten van het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy