Camperverkoop op volle toeren

Camperverkoop op volle toeren

De camperbranche lijkt op een zeer succesvol jaar af te stevenen. In de eerste twee maanden van dit jaar werd al stevig meer verkocht dan vorig jaar, wat uiteraard alles te maken heeft met de coronacrisis.

In januari en februari zijn in totaal 327 nieuwe kampeerauto’s geregistreerd, meldt de Bovag. Dat zijn er 13 procent meer dan vorig jaar. De markt voor gebruikte campers vertoont een soortgelijke groei. De handel was goed voor 1.964 gebruikte exemplaren, 12 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. Alleen als het gaat om de handel tussen particulieren onderling is er geen sprake van groei: 2.141 stuks, tegen 2.176 vorig jaar.
Mooi nieuws voor de camperhandel dus, maar dat succes lijkt wel ten koste te gaan van de caravanverkoop. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn in totaal 549 nieuwe caravans verkocht, 26,5 procent minder dan in 2020.
Coronaproof
De groei van de camperverkoop …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *