BMW opnieuw grootste auto-exporteur VS

BMW opnieuw grootste auto-exporteur VS

De grootste auto-exporteur van de VS is opnieuw geen Amerikaans merk. BMW houdt deze bijzondere positie dankzij z’n fabriek nabij Spartanburg al jaren bezet en dat was in 2020 niet anders.

Bij deze titel gaat het niet om harde aantallen auto’s, maar om de totale exportwaarde in dollars. BMW’s fabriek in Spartanburg, South Carolina was in 2020 goed voor een totale export ter waarde van 8,9 miljard dollar, ofwel dik € 7,4 miljard. Ondanks alles wat er in 2020 gebeurde, noteerde de fabriek in de tweede helft doodleuk een productierecord. In totaal werden er in Spartanburg 361.365 auto’s geproduceerd, waarvan er 218.820 naar het buitenland gingen.
Van dat aantal verdwijnt bijna een kwart, namelijk 23,3 procent, naar China. Duitsland is goed voor 12,9 procent, Zuid-Korea voor 7,8, Canada voor 6 en Rusland voor 5,3 procent. Ook de X-modellen die je hier in Europa ziet rijden, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy