ANWB: ‘Maak vervangen halogeen door led wettelijk mogelijk’

ANWB: 'Maak vervangen halogeen door led wettelijk mogelijk'

De ANWB wil dat het wettelijk geregeld wordt dat halogeenlampen van oudere auto’s door led-exemplaren vervangen kunnen worden. Uit onderzoek zou blijken dat dit goed gedaan kan worden en voordelen oplevert.

Uit een test van de ANWB in samenwerking met de Duitse zusterclub ADAC blijkt dat het overstappen van halogeenlampen naar ledlampen veilig kan. Het lichtsysteem moet dan wel speciaal worden ontwikkeld voor het koplamphuis, zodat automobilisten niet worden verblind en de lichtbundel optimale zichtbaarheid geeft. Daarom is het hier nu ook nog bij wet verboden. Al jaren zijn er led-vervangingslampen op de markt, waardoor het mogelijk is om halogeenlampen te vervangen door ledlampen. In Duitsland is inmiddels één zo’n systeem voor achteraf inbouwen van ledlampen goedgekeurd.
De ANWB zegt regelmatig vragen van leden te krijgen over het vervangen van voertuigverlichting door led. “Belangrijkste …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy