‘Jeep komt met compacte SUV op PSA-basis’

'Jeep komt met compacte SUV op PSA-basis'

Dat de merken van het voormalige Fiat Chrysler Automobiles auto’s gaan bouwen op de CMP-basis van PSA is al even bekend. Nu blijkt ook Jeep erbij te horen.

Fiat Chrysler en Groupe PSA zijn inmiddels samengegaan tot Stellantis. Afgelopen zomer hoorden we al dat Alfa Romeo en Fiat onder meer van deze samensmelting gaan profiteren door compacte modellen te bouwen op PSA’s CMP-platform. Nu blijkt ook Jeep in dat plan mee te gaan. Sterker zelfs: Jeep komt nog eerder dan Alfa Romeo en Fiat met een compacte SUV op die basis, als we de bronnen van Automotive News mogen geloven. In de Poolse fabriek in Tychy begint men in 2022 met de bouw daarvan. In 2023 volgen Alfa Romeo en Fiat.
De fabriek is momenteel al in handen van het voormalige …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy