Jaguar wil EV-platform van andere fabrikant gebruiken

Jaguar wil EV-platform van andere fabrikant gebruiken

Jaguar Land Rover is op zoek naar een modulair platform voor elektrische auto’s. Daarvoor kijkt het naar andere fabrikanten, want het volledig zelf ontwikkelen zou niet snel genoeg gaan en niet rendabel zijn.

Een ietwat opmerkelijke uitspraak is het wel van CEO Thierry Bollore. De JLR-topman geeft namelijk aan dat zijn concern ‘nog op zoek is naar een partner’ om een EV-platform klaar te stomen voor zijn modellen, terwijl onlangs bekend werd dat Jaguar al per 2025 enkel nog elektrische modellen verkoopt. Jaguar komt met een volledig elektrische modellenlijn op een speciaal voor BEV’s bedoeld platform, maar dat platform is er kennelijk nog niet. Bollore spreekt volgens Automotive News al wel van een ‘duidelijke aantrekkingskracht om met ons samen te werken’.
Werk aan de winkel dus voor JLR. Het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy