Aussie Invader gaat voor snelheidsrecord op land

Aussie Invader gaat voor snelheidsrecord op land

Het heeft iets magisch: de hoogste mogelijke snelheid halen zonder de grond te verlaten. Een Australisch team hoopt met haar ‘Aussie Invader’ het huidige record te gaan verbreken.

Al sinds het einde van de 19e eeuw probeert de mens alsmaar sneller te gaan op het land met ‘auto’s’. Het begon ooit met een elektrische auto die in 1898 een snelheid van 63,25 km/h haalde, al waren er toen al treinen die sneller konden. Een krappe eeuw later was het de meer op een raket dan een auto lijkende ThrustSSC die het huidige record in de boeken reed: 1.227,99 km/h Een record dat inmiddels dus al bijna 25 jaar ongenaakbaar blijkt, maar daar moet verandering in komen. In Australië bereidt men de ‘Aussie Invader’ voor. Net als de ThrustSSC een voertuig dat meer weg heeft van een op wielen gelegde raket dan een auto. Hij oogt in ieder geval al bloedsnel. Het team erachter deelt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *