Volvo 960 – Facelift Friday

Volvo 960 - Facelift Friday

Het modellenbeleid van het Volvo van de jaren tachtig en negentig is voor niet-ingewijden nauwelijks te doorgronden. Keerzijde van die medaille is dat de 700 en 900-serie nu al voor de tweede keer goed zijn voor een aflevering van ‘Facelift Friday’, ditmaal in de vorm van de Volvo 960.

De Volvo 700 en 900 zijn sterk aan elkaar gelieerd. Wat de boel zo ingewikkeld maakt, is in de eerste plaats dat alle derivaten van deze modellenlijnen sterk op elkaar lijken. Bij de sedans valt dat allemaal nog wel mee, maar achterzijde van de stationwagon is in alle gevallen vrijwel identiek.
Daar komt dan nog bij dat de overgang tussen de eerdere 700-modellen en de latere 900-auto’s niet naadloos op elkaar aansloot, maar een overlap kende. Bovendien mogen we het onderscheid tussen de 740 en 760 en de 940 en 960 niet vergeten. Qua positionering en techniek – meer luxe en meer cilinders voor de ’60’ – is dat allemaal nog wel te doorgronden, maar als het gaat om uiterlijke kenmerken wordt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *