Lupa: nieuw EV-merk uit Spanje

Lupa: nieuw EV-merk uit Spanje

We werpen vandaag een licht op Lupa, een nog zeer onbekende start-up uit Spanje dat in Uruguay elektrische auto’s gaat bouwen. Het bedrijf heeft voorlopig een uit drie modellen bestaand modellengamma voor ogen waar de E26 de meest concrete van is.

Maak kennis met Lupa, een in 2020 in Barcelona uit de grond gestampte start-up dat elektrische modellen op de markt wil brengen. Het bedrijf is het geesteskind van Carlos Álvarez, een ondernemende Spanjaard die naar eigen zeggen tussen 2015 en 2020 bij McLaren Automotive als testrijder in dienst is geweest. Lupa heeft al de komst van drie auto’s aangekondigd: de E26, de E66 en de E137. Lupa heeft niet de ambitie om ‘premium’ te worden, het bedrijf wil puur betaalbare EV’s produceren.
De E66 wordt een elektrische bestelauto, bedoeld onder meer voor het vervoer van pakketjes in de stad. Deze speciaal voor last mile delivery bestemde EV krijgt op termijn een elektrische SUV naast …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *