Ford legt productie Focus langer stil wegens chiptekort

Ford legt productie Focus langer stil wegens chiptekort

De Europese productie van Ford heeft nog langer te lijden onder het nijpende tekort aan microchips. Naar verwachting duurt dit tot in het tweede kwartaal.

Halverwege januari legde Ford de productie van de Focus in Saarlouis al voor een maand stil. Daar worden nu nog vijf weken aan geplakt, meldt Stuart Rowley, directeur van Ford Europe, aan Automotive News. In de fabriek werken om en nabij de 5.000 mensen. Volgens Rowley heeft de productiestop een grote impact op de bedrijfsvoering, maar hij specificeert niet uit hoeveel auto’s de inmiddels verloren productie van Ford bestaat. In Saarlouis merkt Ford de gevolgen het zwaarst, gevolgd door de fabriek in Valencia, waar men de Kuga, Mondeo en Galaxy in elkaar schroeft. De productie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *